De Voedselbank Leeuwarden (VBL)

De VBL is een 100% vrijwilligersorganisatie met als doel de armoede in Leeuwarden aan te tonen en te bestrijden. We doen dit onder andere door verspilling van goed voedsel tegen te gaan. Dagelijks halen wij bij tal van supermarkten en andere leveranciers goed en bruikbaar voedsel op dat anders wordt weggegooid. Ook houden we geregeld winkelacties. Van dit voedsel stellen wij pakketten samen die we op basis van harde criteria uitreiken aan Leeuwarders die tijdelijk onder het bestaansminimum moeten leven.

Er werken  ruim 100 vrijwilligers bij de voedselbank. Het voedselpakket is een tijdelijke aanvulling en daarmee een stimulans om zelf, al dan niet met hulp, weer de boel op de rails te krijgen. Waar nodig ondersteunen wij onze klanten met het vinden van de juiste hulp. De VBL is diep geworteld in de Leeuwarder samenleving. Naast dat we veel steun krijgen vanuit de kerken, is de middenstand ons welgezind en zijn er vele serviceclubs (Midnightwalk!) die zich inspannen om ons werk mogelijk te maken. De VBL is daarmee van de Leeuwarder gemeenschap. Een ieder die ons wil steunen is van harte welkom. Helaas neemt  de armoede in Leeuwarden nog steeds toe en ondersteunen wij zo’n 500 huishoudens. Daaronder bevindt zich een groeiend aantal ZZP-ers die extra kwetsbaar zijn voor economische schommelingen. De VBL groeit dan ook uit haar jasje en wil, zoals het haar betaamt, met steun van de Leeuwarder gemeenschap haar onderkomen verbouwen.

Graag komen wij in contact met ondernemers, bedrijven en mensen die de handen uit de mouwen willen steken voor materiële en fysiek steun voor deze verbouwing. Wilt u meer van ons weten, bezoek onze website: www.voedselbankleeuwarden.nl of stuur een mailtje naar info@voedselbankleeuwarden.nl.

elementje